Sedim ob oknu in na kup zbiram misli in izkušnje pridobljene v preteklem letu. Vem, grozno, da takole začenjam svojo zadnjo objavo – vendar je polna novih želja, starih spominov in vsega, zakaj je leto 2017 bilo tako posebno. Še eno leto starejša, še eno leto “zrelejša” (haha) in za še eno leto polnejša življenja. Leto 2017 je bilo hkrati polno na novo pridobljenih izkušenj, polno nepozabnih trenutkov in uspelih/neuspelih poskusov. Sem tip človeka, ki se težko prilagaja novostim, zato sem še toliko bolj ponosna nase, saj sem skozi leto 2017 naredila ogromno korakov naprej. Sedaj pa je čas, ko prestrašeno gledam proti letu 2018 in razmišljam o novih ciljih, ki jih želim doseči. Prepričana sem, da se vsi spopadamo s enakim “feelingom” – hkrati navdušenje in strah. 

Novoletne zaobljube? Nikoli nisem bila navdušena nad mejami in roki, ki si jih zadajamo, saj se je pogosto zgodilo z njimi enako, kot če jih ne bi postavila. O novoletnih zaobljubah nerada govorim, saj povzročajo nepotrebni pressing. Sem zaprisežen controlfreak, tako, da bom svoje cilje dosegla na tak, ali drugačen način – le, da bo to NA MOJ NAČIN. V letu 2017 sem se naučila kako pomemben je človeški stik, kako pomembno je zaupanje vase in v druge in kako pomembno je, da na prvo mesto postavimo sebe, saj samo tako lahko osrečimo tudi druge. Naučila sem se, kako pomembno je, da sledimo svojemu srcu in kako pomembno se je soočiti s svojimi strahovi. V letu 2017 sem dajala predsodke na stran in se soočala z novimi koraki. Naučila sem se hoditi po zemlji, ki je nisem poznala in sem še kako vesela, da sem jo spoznala. V preteklem letu sem doživela marsikaj zame novega in to je tisto, kar je naredilo leto 2017 posebno. 

Načrti za leto 2018? V letu 2018 sem si sicer postavila okvirne mejnike, ki jih želim definitivno prekoračiti. Postavila sem si nekaj manjših ciljev, ki jih bom skozi leto postavljala vse više. Želela bi si pozabiti na strah pred mnenji, želim si postati samostojnejša in odkritejša. Želim si postati človek, ki se zna spopasti tako z pozitivnimi, kot negativnimi čustvi in želim si postati človek, ki se lahko s vsemi temi čustvi pokaže svetu. Želim si prerasti strah pred samoto, strah pred samo seboj in strah pred rastjo. Moj največji cilj je, da se v letu 2018 spopadem z velikimi projekti na področju bloganja in tako razvijem to, za kar trenutno diham. Tebi, pa želim obilo novih poznanstev, novih avantur, želim ti leto polno ljubezni, polno vsega, kar si želiš zase. Želim ti, da se v letu 2018 popolnoma spoznaš in najdeš nekaj, kar te osrečuje do konca in nazaj. Želim ti ogromno veselih trenutkov in tudi nekaj (minimalno) žalostnih, saj so prav slednji razlog za hvaležnost. SREČNO 2018! 

P.s. Hvala, ker spremljaš moj razvoj in zapise. Če imaš kakšno željo pri zapisih, idejo o izgledu, ali te karkoli zanima, bom tudi v prihodnjem letu dosegljiva na enakem mailu, poiščeš pa me lahko tudi na Instagramu

 

 

With love, Maša