Tega vprašanja se lotevamo vsako leto znova, ko na vrata potrkajo hladnejši dnevi. Ko smo ženske še v mladih letih, le redko katera redno in temeljito poskrbi za svojo kožo, le redko katera se zaveda, kako zelo je to pomembno za prihodnost in razvoj kože na obrazu. Za to, da se zaveš kako pomembno je izbrati pravo nego, ne rabiš biti profesionalka in poznavalka, dovolj je, da obiščeš enega izmed priznanih kozmetičnih salonov, kjer ti bodo z veseljem pomagali in predlagali nego, ki bo primerna tvoji koži.

Najpogostejša ženska napaka je, da kar se da (pre)pogosto urgiramo same in nerazumno posegamo po sestavinah, ki nikakor niso primerne niti za na kožo, kaj šele prilagojene našemu tipu kože – in priznam, to sem počela tudi sama, kar nekaj let. Prav zato je še kako pomembno, da se odpravimo k profesionalkam, ki bodo znale svetovati in natančno izvedle pregled kože.

Ker sem v zadnjih letih bolj prisotna v lepotnem, se zavedam in trudim, da tudi svoji koži nudim dovolj hidracije in mineralov, ki jih potrebuje. Zato sem letos, še pred začetkom trde zime, obiskala kozmetični salon, kjer uporabljajo izdelke znamke Caudalie – znamko, ki jo uporabljam že lep čas. Naravna kozmetika, z naravnimi sestavinami, ki je več kot odlična. Ob natančnem in temeljitem pregledu sem ob odhodu prejela izdelke, ki so namenjeni prav moji koži – ugotovile smo, da je moj obraz skoraj pretirano izsušen, kar mi povzroča zategovanje kože in neprijeten občutek (kar je značilno za zimo in centralno kurjavo). 

Iz tega razloga smo skupaj izbrale te izdelke:

– Čistilno peno, s naravno formulo, ki uravnava PH kože,

– masko za obraz, ki se na koži ne posuši in uravnava naoljenost kože,

– vlažilni tonik, ki koži pomaga, da ostane sveža, prožna in navlažena,

– SOS serum Vinosource,

– in kremni sorbet, ki kožo še dodatno hidrira.

 

With love, Maša