Sem ena tistih obsedenk s tradicijo in vsem, kar spada zraven. Že od nekdaj se držim tradicionalnih praznikov, ki me spomnijo na otroška leta, ko sem brezbrižno iskala kostume, pekla kekse in izdelovala voščilnice, zato se tudi sedaj (kolikor le zmorem), lotevam takšnih in drugačnih DIY projektov. Vonj po sveže spečenih bučnih mafinih in bučni juhi, me opomni, da se je leto ponovno obrnilo in, da je čas, da na plano pokličemo vse čarovnice (ki nas je ogromno) in čarovnike (ki jih je manj, moški, so le zadržana vrsta). Ob pripravah na halloween večerjo, ko se na mizo položi grozljiva hrana, z krvavimi pijačami dobrodošlice, mrežastimi muffini in biskvitnimi krstami, ne smemo pozabiti na masko, ki je še kako pomembna.

Ogromno ljudi se otepa “ameriških” praznikov, češ, da so odveč in še en razlog za zapravljanje, jaz pa se vsakega izmed praznikov še kako veselim, saj takrat na plano privre otrok, ki se je celo leto skrival globoko v meni. Ni ga lepšega, kot popackan krvav obraz, črnilo čez oči in popackana oblačila – noč čarovnic je čas, ko ne rabimo paziti kaj bomo oblekli, nase povlečemo vse kar se črnega skriva v omari, na obraz napackamo nekaj rdeče in smo pripravljeni na najbolj grozno noč v letu.                   

Prav zato, sem zate pripravila najbolj enostaven izgled odprte rane, ki ga boš dosegla v 30 minutah in zanj porabila zgolj osnovne pripomočke (če dodamo še tekoči lateks, ki ga boš našla v spletnih trgovinah, ali My Day Party Shop, ki se nahaja v Mariboru, v centru mesta).

Izgled dosežeš že v 7 kratkih korakih in zanj porabiš manj, kot 30 minut:

 

–  Na očiščen obraz nanesi osnovni makeup, ki ga lahko malenkost povdariš. Oči so lahko črno povdarjene, belega pudra nanesi malenkost več, kot ponavadi, dodaj še ogromno osvetljevalca.

– V roke vzami tekoči lateks in gobico (lahko tudi čopič) in ob ustnicah, do sredine ličnic, nanesi lateks. Na moker lateks položi en sloj navadnega belega robčka. Ta korak ponovi 4-5x, da dobiš željeno debelino (navidezna debelina kože).

– Sloje pusti, da se posušijo. Lahko pustiš, da se posuši naravno, lahko pa uporabiš sušilec las.

– Na posušen lateks nanesi puder, da dobiš “naravno” barvo kože, s čopičem nanesi bel puder, da izsušiš odvečno tekočino.

– Lateks pri ustnih kotičkih poreži tako, da bo izgledalo, kot ohlapna, prevelika in razvlečena koža.

– Vzemi rdečo barvo, ki je primerna za poslikavo obraza in jo nanesi na kožo pod odrezanimi sloji lateksa (lahko dodaš tudi temnejšo rjavo, da dobiš pravi efekt ranjenega mesa)

– Zaključi z gosto krvjo, ki jo naneseš s pomočjo čopiča (ali palčke za ušesa).

In to je vsa umetnost. Dodaj kakšen klobuk, ali vampirske zobe in pripravljena si za čarovniško zabavo. 

 

With love, Maša