Zadnje dni se je vse vrtelo okoli tega velikega dogodka. Tri dni prejšnjega vikenda, sem preživela v družbi Ane (sweet Annes blog) in se imela odlično. Pričakovanja so bila dosežena, prva izkušnja s tednom mode je mimo in, ker sem uspela nabrati moči in se (končno do dobra) naspati, bom tudi s tabo delila to izkušnjo.

Zakaj je teden mode nasploh tako opevan in drugačen od ostalih modnih revij? Moj drugi dan na samem prizorišču ni potekal kaj dosti drugače, kot prvi. Obiskovalci smo se zbrali ob mizah  z welcome pijačo, izjemnim pecivom in polni pričakovanj obsedeli pred pisto. Stekle so modne revije, v katerih sem uspela izjemno uživati in dobila marsikatero novo idejo. Ne rečem, da je večina oblačil primernih za vsak dan, vendar sem med goro kreativno pripravljenih revij uspela najti nekaj, kar bi oblekla tudi sama.

Teden mode, ni namenjen prav vsakemu okusu.

Ko sem prejela prvo vabilo na ta dogodek, sem vedela, da kočno v življenju delam nekaj prav – tisti nekaj, ki mi prinaša srečo v moj vsakdan in tisti nekaj, ki ga lahko delim s svetom. #MBFWLJ jemljem kot vikend za sproščanje, smeh in vezenje prijateljstev, jemljem ga kot tisti najbolj nujno potreben vikend, po napornem letu – #MBFWLJ je zame, kot še kako potrebne počitnice.

Ljudje so pogosto mnenja, da so modne revije narejene preveč ekstravagantno in njihov namen ni preveč razumljiv. Res je, da se velika večina kreatorjev “izživlja” (včasih s kančkom humorja, včasih pa že skoraj nerazumljivo) nad tekstilom in predstavi kolekcijo, ki je v pisarno, ali kot učiteljica ne moreš obleči, vendar še predobro razumem te-iste kreatorje, ki svoj dar usmerijo v tekstil in težijo k drugačnosti. V poplavi “drugačnih” ljudi, vsi poiščemo skupino podobno mislečih, ki na stvari gledajo iz podobne perspektive, prav zato, sem še kako vesela, da sem lahko bila del tega tedna mode. Za mano je izjemen vikend, poln pisanega tekstila, različnih materialov in različnih okusov. Minili so polni trije dnevi, v katerih sem se imela izjemno in želim si še več takšnih dogodkov – drugačnih, namenjene modi, ki je ne nosi vsak in kljub temu, da sem morda ovca, ki steče za večino – sem vesela ovca, ki to počne z veseljem!

Kaj sem oblekla za drug dan? Odela sem se v “poslovni” styling, v celoti sestavljen v spletni trgovini Zara.com.

HLAČE, ČEVLJI, SRAJCA, TORBICA Zara 

 

With love, Maša