Pred časom sem imela čast preizkusiti nov fotoaparat znamke CANON EOS M5 in potrdim lahko, da mi je spremenil blogersko življenje. Navajena sem, da že od nekdaj delam stvari sama – fotografije, izgled, besedilo in končni izdelek, so rezultati mojega dela, ki se ga lotim premišljeno in z občutkom (tu in tam mi uidejo napake, ki se jih da zmeraj popraviti – saj sem le človek), zato sem v letu dni bloganja preizkusila marsikateri fotoaparat, ki pa ni nikdar pustil takšnega vtisa kot tale.

Dve najpomembnejši stvari, ki se ju mora blogerka lotiti profesionalno sta besedilo, ki je berljivo in zapeljivo in fotografije, ki morajo biti všečne in morajo pritegniti tebe (bralko/bralca). Pri fotoaparatu najbolj cenim preprostost uporabe in profesionalno kakovost. Če združimo oboje, je kar težko dobiti en produkt, vendar je podjetju Canon to uspelo maksimalno, zato se lahko zahvalim za novo nabrano motivacijo. Fotoaparat je toliko majhen, da ga lahko imam pri sebi kar cel dan, toliko lahek, da ga lahko položim v torbico in toliko vzdržljiv, da je brez problema ob meni cel dan  uporabe, brez dodatnega polnjenja. Slike so profesionalne in niso potrebne velike korekcije, kot je to potrebno pri ostalih aparatih, saj lahko svetlobo reguliraš kar na aparatu.

S tem aparatom sem zaenkrat preživela izjemen teden, z mano je zaenkrat povsod, tudi v službi, za primer, da se pojavi kakšen “blogger lay”, ki ga je treba nujno zabeležit. Z roko v roki sva vstopila v ljubljansi grad, se sprehodila čez mariborski mestni park, fotografirala paletko senčil, poiskala londonsko telefonsko govorilnico sredi Pobrežja, ustvarila izjemne slike Ane Cepec in bila priča ustvarjanju novega singla 6pack Čukurja. Da, prav ta nov, Canon EOS M5, je priča izjemnemu ustvarjanju 6packovega novega singla, ki bo v kratkem tudi z vami in povem vam, da mi je dal misliti.

 

Biti prisoten v takšnem trenutku je izjemno, ko pa je v komadu globoko besedilo, ki govori o popularnem instagram življenju, v katerem sem posredno prisotna tudi sama, pa ti dá ogromno težo, ki jo je treba skrbo premisliti. Zakaj toliko energije za fotografije, zakaj toliko različnih osebnosti, ko se v taki množici moja kar hitro izgubi in še in še. Pred kratkim sem imela ravno takšen moment, ko sem se ponovno izgubila. V množici instagramerk, uspešnih žensk v moji branži, pogosto izgubim svoj stil, svoje mišljenje in svoj jaz, za katerim ne vem kako stopiti. Zato sem potrebovala kar nekaj časa da se vrnem na stare tirnice in se lotim svojega dela, kot je potrebno. In tukaj se lahko ponovno vrnem k zahvali Canonu EOS M5, ki mi vsakič znova vrne motivacijo. Zato me spremljaj še v prihajajočem tednu, ko bom s Canonom obiskala Blejski Vintgar, preživela dva dni v Milanu in obiskala ogromno blogerkih dogodkov v Ljubljani.

 

 

With love, Maša