FullSizeRender 27 copy

Sem strastna oboževalka čokolade na stoinen način. Čez dan zaužijem ogromno sladkega, na kar ne bi smela biti ponosna, vendar me čokolada spravi v dobro voljo.

Čiščenje obraza z maskami in podobnimi izdelki se je pred nekaj časa vrnilo na lepotno sceno, kjer se poslužujemo različnih artiklov. Pogosto posegam kar po kupljenih in že narejenih maskah, nedelja pa je tisti dan, ko si vzamem nekaj minut zase in sama pripravim zvarek za svojo kožo. Svojo obsesijo s čokolado sem prenesla tudi na kožo.

Zmešaj žlico stopljene čokolade (70%, 80%), žlico olivnega olja in žlico kakava.

Pripravila sem masko sestavljeno s čokolade in olivnega olja. Obe sestavini sta več kot odlični za “reanimacijo” kože, saj doprineseta dodatno vlago. Maska je primerna za suho kožo, v primeru, da imaš mastno kožo pa lahko namesto olja uporabiš navadni jogurt. V zimskih dneh se moja koža zelo izsuši, imam kar nekaj težav s centralno kurjavo, vročo vodo, itd. Čokolada je odlična sestavina, ki tvojo kožo hidrira, tonira in jo naredi bolj prožno. Vsebnost kakava v čokoladi pomaga, da se koža tonira (samoporjavi), nekatere študije pravijo, da preprečuje vpoj nepotrebnih in nezdravih UV žarkov. Vsebuje ogromno mineralov, ki koži dodajo sijaj in zdrav videz. Olivno olje je primerno za vse vrste kože, v primeru mastne kože, odvečno maščobo popivnaj z obraza. Vsebuje antioksidante, ki pomagajo pri obnovi kože, da je koža še bolj elastična in sveža. Pospešuje obnovo  celic in koži vrne tisti zdrav videz. Ti dve sestavini zmešani v eno celoto sta sanjski dobitek. Kdo bi rekel, da lahko čokolada naredi toliko koristnega za obraz in to združena z olivnim oljem? Naj bo tudi tvoj začetek novega tedna v barvi čokolade!

FullSizeRender 26 copy FullSizeRender 24 copy FullSizeRender 28 copy 2FullSizeRender 25 copy FullSizeRender 23 copy FullSizeRender 11 copy 2

Screen Shot 2016-10-10 at 20.41.12

With love, Maša