IMG_7143 copy

Pozdravljena! Nedelja je dan, ko si večina vzame čas za dodatno nego obraza in kožo na njem. Pogosto posežemo po že izdelanih, trgovinskih maskah za obraz in pozabljamo na to, da večino sestavin stoji na naših domačih poličkah. Jaz sem se danes odločila, da naredim svojo prvo domačo masko za obraz. Nega je izjemno pomembna za našo kožo, ki potrebuje dodatno pozornost in čas. Med tem, ko naneseš masko in čakaš, da se hranilne snovi vpijejo, lahko postoriš marsikaj.

Zadeve sem se lotila tako, da sem najprej preiskala katere sestavine so primerne za mojo kožo. Imam namreč tipičen T predel obraza, ogrci na nosku, vendar je zima, zato je nekako koža dodatno izsušena. Ostali predel obraza je nekako mešan, potreben nekaj hranilnih snovi in mehkobe. Naredila sem masko iz zgolj dveh sestavin v pičlih 3 minutah.

Danes sem izbrala MED in POLNOMASTEN JOGURT. Izjemno lahek recept, kjer zmešaš žlico medu in žlico jogurta. Na obraz na debelo naneseš zmes in jo pustiš delovati 15-20 minut. Verjetno se sprašuješ zakaj ravno ti dve sestavini? Med je tista nepogrešljiva stvar v našem domu, naravno sladilo, ki dobro dene telesu in grlu in je naravna nega za našo kožo. Je odličen za suho kožo, saj ohranja vlago in preprečuje razdražljivost. V primeru mastne kože, pa med deluje obratno, saj s svojimi sestavinami poskrbi, da koža ostane primerno navlažena, prožna in kože ne izsuši. Jogurt, na kožo deluje blagodejno in pomirjujoče. Koža se z ličili in kemikalijami izredno utrudi in potrebuje nekaj, kar jo tudi pomiri. Jogurt je dober tudi poleti, v primeru opeklin, se spomniš? Na enak način deluje tudi na obrazu. Uravnava mastnost kože, jo nahrani in primerno navlaži.

Masko speri s mlačno do toplo vodo in na obraz nanesi navadno kremico za vlaženje. Meni je ta maska simpatična, med čakanjem sem z veseljem prelistala tudi svoje najljubše bloge, preostanek maske pa sem brez slabe vesti pojedla z narezano banano. Preizkusi tudi ti, verjemi, da ti bo všeč!

IMG_7147 copy IMG_7149 copy IMG_7156 copy IMG_7164 copy

Screen Shot 2016-10-10 at 20.41.12

With love, Maša