Božič je čas, ki ga preživim s svojimi domačimi in bližnjimi, je čas druženja in obdarovanja. Zadnja leta prakticiram obdarovanje z doma izdelanimi darili, ki se mi zdijo še toliko bolj vredna, saj se za njih zmeraj potrudimo (in tudi denarja porabim občutno manj). Zato sem se odločila, da letošnjo idejo delim tudi s teboj. Ideje, ki jih iščem vsako leto znova, črpam iz spletnih strani, iz ljudi ki jih bom obdarila in predvsem iz svojih sposobnosti. Letošnja ideja temelji na bloganju (kozmetika, lepota, izgled, estetika) in sladkarijah (sem sladkosneda in ne morem si pomagat).

Za končni izdelek daril, sem potrebovala pol dneva (ni veliko za 30 družinskih članov). Naredila sem božična dišeča mila in pa doma izdelane božične kekse in rumove kroglice. Za material mil sem porabila 38€ (osnova za mila v beli barvi 20€, porabila sem kilogram in pol osnove, dve različni barvi – zelena in rdeča 6€, dišava za milo – božično eterično olje 2€, kalup 6€ in pa okrasna folija z okraznimi trakci v katero sem vse zavila 4€).

KAKO SEM NAREDILA 

1. osnovo za mila narežeš na manjše kose, ki jih stopiš v mikrovalovni pečici in paziš da ne zavre.

2. V tekočo osnovo dodaš barvo in dišavo. Barve dodaš toliko, da bo pigmentacija po tvojem okusu, dišave pa maksimalno 3 kapljice.

3. Tekočo osnovo zliješ v kalup in položiš v hladilnik da se to ohladi. Masa se bo strdila v 20 minutah, lahko pa jo pustiš tudi dlje.

4. Ko si prepričana, da je masa gotova, jo po želji okrasiš in zaviješ v primerno embalažo.

Tako so mini darilca iz srca pripravljena!

FullSizeRender 43 copy Screen Shot 2016-12-22 at 11.55.06 IMG_4506 copy IMG_4450 copy IMG_4551 copy

Screen Shot 2016-10-10 at 20.41.12

With love, Maša