V tem lepem, prednovoletnem času, ko se prične december, se vsako nedeljo do Božiča (jasno) prižge svečka na mojem venčku. Že od malega sva se z mamo trudili, da ohraniva domačo tradicijo in kar lahko, izdelava sami. Venček je bil tista osnova, ki sva ga obvezno izdelali, sledil je KUP doma izdelanih voščilnic, manjkali pa niso niti domači božični keksi (kakšni so moji, si lahko prebereš na ELLE strani, kjer sem z veseljem razkrila recept).

Seveda sem se v soboto spravila k svoji likovni mizi, jo napolnila z drobnarijami, vročim lepilom, vzela obod in pričela z ustvarjanjem. Letos sem obod kupila v Hoferju, zanj sem odštela 10€.  Kakšen boš imela venec, se moraš odločiti sama, jaz sem mahnjena na tradicijo in zato že leta vztrajam na okroglem vencu. Tudi okrasje je bilo pogosto naravno, iz cipres in tradicionalno, letos pa sem končno stopila iz svojih okvirjev in presenetila še samo sebe. Prejšnja leta sem obod izdelala iz časopisnega papirja, lepilnega traku in ga koncu ovila s srebrno cipreso, letos pa sva se s fantom odločila, da bo malce drugačen. Letošnji venec je izdelan iz belih vej, izgleda bol naravno in po pravici povedano je tako bolj enostavno. Okrasila sem ga z okraski v zlati barvi, z zlatimi svečkami in zlatimi zvezdicami, za na konec pa sem dodala dve cimetovi palčki – malo za okraz in malo za dišavo, saj jedilnica sedaj izjemno lepo diši! Venec sem končala v pičlih 15 minutah, za povrh vsega pa sem nad njim zelo navdušena. Loti se ga tudi ti, verjemi ni tako težko, na koncu boš še ponosna nase!

IMG_2995 2 copyIMG_3018 copy IMG_3020 copy IMG_3022 copy IMG_3025 copy

Screen Shot 2016-10-10 at 20.41.12

With love, Maša