Da smo ženske zakomplicirana bitja, se strinja večina moških, a jaz se kljub temu držim svojih muh in navad. Pri odločitvah sem izjemno muhasta, izbirčna in si premislim vsaj desetkrat med celotnim dogajanjem, vendar sem na koncu še toliko bolj srečna, da sem se odločila prav.

Enako poteka izbira šminke. Kadar vstopim v drogerijo in razne trgovinice z ličili, zbudim v sebi “Alico v čudežni deželi”. VAU koliko različnih odtenkov in izbire, zmeraj bi kupila kar vsako po eno. Vendar se moraš zavedati, da vsak odtenek ne paše na vsake ustnice. Zelo pomembna je oblika obraza, mimika, barva las in oči. Previdna moraš biti tudi pri obliki ustnic.

V primeru, da imaš tanjše in manjše ustnice, jih zmeraj pred nanosom šminke obrobi s primernim odtenkom barvice. Tako bodo ustnice izgledale polnejše in močnejše.

V zadnjih mesecih, se je na sceno vrnila tista kričeča rdeča barva, ki jo nosijo vse punce. Sama se z rdečo šminko ne počutim najbolje, drugi mi pravijo, naj izberem raje kaj temnejšega, mirnejšega. Glede na mojo barvo las (svetlo rjava), sem zaenkrat zmeraj izbrala mirnejše tone, bež ali rjavo barvo, nude odtenek je moj najljubši.

Pri izbiri prave šminke je pomembno, da paziš vsaj na tri najpomembnejše točke :

  1. TON TVOJE KOŽE. Izbira pravega odtenka, je zelo odvisna od tona tvoje kože. Pazi na to, ali si bledolična, ali temnejše polti in tako pokombiniraj ton šminke.
  2. OBLIKA USTNIC. Zelo pomembna je oblika ustnic, previdna bodi, da ne boš šminke nanašala preko ustnic, zato jih raje prej obrobi z črtalom, ki nariše mejo. Pri črtalu pazi na ton barve, da se sklada s šminko. Barva ne rabi biti enaka, lahko je različna, le pazi da boš črtalo in šminko zlila v celoto.
  3. TVOJA OMARA. Ko boš naslednjič kupovala šminko, se najprej razglej po svoji omari. Preišči vse odtenke, ki jih imaš v omari in izberi tiste, ki jih nosiš najpogosteje. Tako boš po ličila prišla pripravljena in oborožena z lastnimi informacijami in z večjim veseljem nabavila nove artikle!

thumb_IMG_0312_1024thumb_IMG_0341_1024thumb_IMG_0215_1024

Screen Shot 2016-10-10 at 20.41.12

With love, Maša