Meni do predkratkim neznana linija kozmetike, me je zelo pozitivno presenetila. Svojo energijo sem v preteklih dneh usmerila v kozmetiko Le Couvent des Minimes, njeno spoznavanje in natančneje v njihove kremice za roke.

Kako pomembna je nega rok in kože v zimskih časih sem že tisoč-prevečkrat povedala, vendar nikoli ni preveč. Na svojo kožo moraš pozimi še toliko bolj paziti, saj zunanji dejavniki znajo zelo slabo vplivati na razvoj povrhnjice. Paziti moraš na toploto centralnega ogrevanja, hladen in suh zrak, reakcijo prevelike količine sonca, veter, sneg, bakterije in vse možne dejavnike, zato pogosto prisegam na kvalitetno, naravno kozmetiko, kot je Le Couvent des Minimes.

Le Couvent des Minimes je kozmetika iz naravnih sestavin. Zgodovina same kozmetike se prepleta s francosko Provanso in samostanom Minimes, kjer so nežne roke sestavljale kozmetiko z ljubeznijo in strastjo iz naravnih zelišč in zdravilnih rastlin. Presenečena sem bila nad izjemno kvaliteto in hranilnimi snovmi, ki so moje roke nahranile in jih bodo hranile še celotno zimo.

thumb_IMG_0165_1024

Darilni komplet je sestavljen iz štirih različnih kremic za roke. Razlikujejo se po vonju, kvaliteta in struktura kremic je enaka. Vonj vrtnice in bazilike, se med seboj izjemno poveže in da žameten občutek na koži. Mešanica oranže in bazilike je popolna sestava kreme za roke, ki je super za zimske dni, svež vonj pa ostaja še zelo dolgo na koži. Tretja v kompletku je sestava sivke in mandarine, poletje in zima v enem. Nikoli si nisem mislila, da lahko mandarina (zimski/božični vonj) in sivka (spomini na poletje) pričarata tako svež in eleganten vonj. Četrta in moja najljubša kremica iz te kolekcije, pa je sestavljena iz arome listov in svežih cvetov grenke pomaranče in soka pomaranče. 

Kreme so izjemno kvalitetne. Struktura je žametna in tekoča, kremica se navidezno hitro vpije, vendar mehkoba ostane še nekje do dve uri. Aroma oz. vonj kreme je cvetličen in svež, kar potrjuje naravno sestavo in je meni zelo všeč.

thumb_IMG_0075_1024thumb_IMG_0080_1024 thumb_IMG_0151_1024thumb_IMG_0128_1024 thumb_IMG_0040_1024 thumb_IMG_0044_1024thumb_IMG_0031_1024

Kompletek je odlična ideja za božično ali rojstnodnevno darilo. Kozmetika je zmeraj odlična ideja! Te izdelke in še več njihovih idej lahko najdeš na poličkah Mullerjevih prodajaln po Sloveniji, Nami in Maxi v Ljubljani.

Screen Shot 2016-10-10 at 20.41.12

With love, Maša