Dejstvo je, da se moje telo čez leto izjemno zakisa. Zakisa?! Kaj to sploh pomeni?

Obožujem čokolado, hitro pripravljeno hrano, pšenično moko, peciva in vse, kar naj ne bi bilo vredu za telo. Jaz pravim, da je za telo vredu vse, kar je v zmernih količinah, tudi voda ni vredu, če je spijemo na dan preveč. Zakisanost telesa se lahko hitro pojavi, če vsaj malo ne kontroliraš hrane, ki jo daješ v usta. Zakisanost telesa ne prinese le slabe vesti, vendar uničuje imunski sistem. Posledice niso le utrujenost in slabo počutje, kar so že dovolj velike težave, vendar lahko privede do slabšega imunskega sistema in posledično do bolezni.

Kaj zakisanost sploh pomeni? Kri, ki teče po naših žilah, bi naj imela pH vrednosti nekje med 7,356 in 7,45 vendar tega  v vsakdanjem življenju ne moremo razbrati, poslušaš pa lahko svoje telo. Zakisanost ti bo prinesla večjo utrujenost, slabše počutje. slabšo koncentracijo, prebavne težave, zadrževanje tekočine v telesu in to zato, ker je dovod kisika in zdravih snovi v tvoje celice slabši.

IMG_1347 copy

Ker sem se začela nekako tako počutiti tudi sama, sem med brskanjem po internetu zasledila naše uspešno podjeje Malinca, kjer se ukvarjajo z zdravo, naravno prehrano, za boljše počutje in prebavo. Bližajo se decemberski, hladnejši dnevi, ko sama zelo rada pojem VSE kar se pojavi na krožnikih, zato se mi je zdel sedaj primeren čas, da se na to pripravim in uredim svojo prebavo. Izbrala sem izdelek DETOX MIX iz ekološke pridelave. Ta mix je sestavljen chlorele – zelene alge ki odvaja strupene snovi iz telesa, ječmenove trave ki je multivitaminski nadomestek in lucume južnoameriškega sadja ki je super naravno sladilo.

Svoj zvarek si pripravim iz čajne žličke tega mixa, štirih velikih žlic grškega jogurta in soka cele pomaranče. To si pripravljam teden dni, vsako jutro in svoj dan začnem z zdravim mixom. Moje počutje je izboljšano, počutim se lažja in občutek v telesu je lahkoten. Priporočam ti, da tudi ti to preizkusiš!

IMG_1746 copy

Screen Shot 2016-10-10 at 20.41.12

With love, Maša