V jesenskih dneh se v meni prebudi sladkosnedost in želja po peki. Najljubši občutek, ko vstopim skozi domača vrata in pridiši po svežem, domačem pecivu. Ker pa se zelo hitro bliža tudi božič, sem se odločila za vajo. Spekla sem jabolčno torto s cimetom, nič ni bolj povezano z božičem, kot ta kombinacija.

Sestavine: 150g sladkorja, 150g masla, 250g namenske moke, 2 čajni žlički cimeta, 2 čajni žlički pecilnega praška, 5 narezanih jabolk in 4 jajca. Za glazuro: 3 žlice sladkorja, 25g masla, čajno žličko cimeta in kapljico ruma.

Priprava: Suhe sestavine zmešaj skupaj, med tem pa stopi margarino na vodni kopeli. Olupi vsa jabolka, 3 od teh nareži na manjše kocke, 2 pa na krhlje, da z njimi okrasiš torto. Ko se margarina stopi, skupaj premešaj jajca in stopljeno maslo, na koncu pa primešaj zraven še suhe sestavine, ter jabolka narezana na kocke. V model za torto presipaj maso, na vrh pa položi že jabolčne krhlje. Torto peči 50 minut, na 170 stopinjah. Ko je pečena, jo prelij z glazuro sestavljeno iz masla, cimeta, sladkorja in ruma.

IMG_0775 copy

IMG_0908

Screen Shot 2016-10-10 at 20.41.12

With love, Maša