Torej, nogavice, še en zimski del opreme, brez katere čez zimo enostavno ne gre. Izjemno rade smo oblečene v razna krila in oblekce, ki se prenesejo kar iz poletne garderobe, vendar je zima izjemno hudobna za našo kožo in telo. Zato moramo obleči kak kos cunjic več, da lahko pokažemo tudi poletne oblekce v zimski preobleki.

Nogavice so tista sitnoba, ki pride že z jesenjo. Lani sem kupila (in ne pretiravam) približno 50 parov nogavic, saj me brez njih pozimi izjemno zebe. Ko sem pogledala v letošnjo omaro, sem videla, da ni ostal niti en sam par. In kaj sedaj? Raziskala sem kako in zakaj naj svoje preljube nogavice shranim, da bodo cele čimdlje.

So tanka dodatna plast, ki poskrbi, da noge niso tako izjemno mrzle. Debelejše kot kupimo, kasneje se bodo strgale. Nogavice so izjemno znane po tem, da se že po prvem nošenju rade strgajo večinoma na mestu palca. Ena izmed rešitev je, da pod same nogavice obuješ tudi zokne stopalke, tako omiliš mesto trganja. Kadar nogavice kopuješ, bodi izjemno pozorna na velikost. Velikost nogavic, ni povezana s tvojim tipom telesa in oblinami, večje so, boljše je, saj bodo tako dlje ostale cele. Priporočam, da nogavice zmeraj opereš na roke. Se ti je kdaj zgodilo, da si dala prat en par in si iz stroja potegnila dva kosa? To lahko preprečiš tudi s pranjem v vreči za pralni stroj. Če se odločiš za vrečo, bodi prepričana, da je namenjena nogavicam, če boš kupila napačno, se lahko nogavice snamejo iz vreče in se bodo ponovno strgale v stroju. Tukaj pa je še en trik, ki ti pomaga, da bodo nogavice imele daljše življensko obdobje. Ko kupiš nov par, jih splahni pod vodo in jih nato čez noč zamrzni. Zjutraj jih vzami iz zamrzovalnika in jih pusti, da se segrejejo na sobno temperaturo, šele nato jih obleči. To moraš narediti le prvikrat.

Letošnje IN nogavice so seveda klasične kožne, ali črne z dodatnimi zorci, kot so navidezne dokolenke. Nikar preveč ne pretiravaj z raznobarvnostjo! Pa veselo zimo, naj te nogavičke pogrejejo! Te lahko najdeš kar v Calzedonii! 🙂

 

Screen Shot 2016-10-10 at 10.51.01 Screen Shot 2016-10-10 at 10.51.15 Screen Shot 2016-10-10 at 20.41.12

With love, Maša