Blog je bil zame zmeraj nekaj neverjetnega. Kako punce to počnejo? Kako jim uspe? In tako sem ugotovila, da je to stvar, ki me izjemno veseli. Blog nikdar ne sestoji zgolj iz lepote in mode, v blogu, lahko pišeš o stvareh, ki tebe najbolj osrečujejo.

In ker mene osrečuje moda, sem se odločila, da bo to moja osrednja tema celostne podobe. Ko začneš z blogom, se zmeraj zaustavi že na začetku, ko moraš izbrati ime. Pogosto so imena najtežja stvar, saj ta ostane s tabo skozi celotno zgodbo in po njem si kot avtorica prepoznavna. Razmisli, o čem bi rada pisala in se nato osredotoči na primerna imena. Pogosto je v naslovu samega bloga tudi del avtoričinega imena, lahko pa je ime sestavljeno tudi iz korenov besed povezanimi s temo bloga. Potrudi se, da bo ime izvirno in primerno sami temi. Moja življenjska inspiracija je bila zmeraj moda, osredotočam se na izbiro outfita in primernega make-upa, rada izbiram kozmetiko in nove make-up artikle, zato sem se odločila za ime Glamor, ki je povezano tudi z nakitom.

Ko si izbrala o čem boš pisala in kakšno bo ime, se lahko osredotočiš na samo pisanje. Super je, če najprej napišeš tudi kaj o sebi, da te lahko bralke/bralci spoznajo, razložiš lahko tudi kakšni so razlogi za tak blog, kaj te navdušuje, zakaj ravno ta izbira, tako se bodo počutili bolj povezane s samim blogom. V svoje poste zmeraj zaupaj in zapomni si, da če je izbira teme všeč tebi, bodo tvoji članki nekomu v pomoč in veselje. Če se počutiš zmedeno in ne verjameš vase, ne bo ok. Jaz sem pogosto zmedena in zdi se mi, da v tem kar počnem, nisem dovolj dobra, vendar ko se trudiš en čas dovolj močno, prideš do željenega cilja. Pogosto se mi zdi, da so punce toliko boljše od mene, vendar to ni razlog za moje pisanje. Pišem, ker to rada počnem, ker me to navdihuje, ker se v tem počutim sproščeno in ker je, v mojem primeru moda moja ljubezen, ki jo na ta način predstavim svetu. Punce, ki se ukvarjajo z modnimi blogi, so mi le v pomoč in oporo. Zapomni si, da nikdar ne kopiraj postov in idej. Lahko so le tvoja inspiracija in pomoč. Zmeraj pa se najdejo tudi ljudje, ki ti bodo z veseljem priskočili na pomoč in ti svetovali. Da ti bo lažje, se lahko osredotočiš na razne dogodke, povezane z bloganjem in tvojo tematiko, ki se odvijajo vedno bolj pogosto. Bodi zmeraj na tekočem in spremljaj socialna omrežja. Kar je izjemno pomembno je, da se vključiš v svet in sodeluješ na vseh mogočiš socialnih omrežjih. Meni najljubši je Instagram, kjer te spremlja velika večina tvojih bralcev. Bodi pozorna, da jih obveščaš o novostih, tvojem dogajanju in življenju. Mene lahko spremljaš na Instagramu (glamor.si), Snapchatu (Glamor Si), Bloglovin (glamor.si), Facebooku(glamor.si) in Twitterju (Si_Glamor).

Če si se odločila, da boš kljub strahu in nelagodju pričela s svojo blogging zgodbo, ti želim mnogo sreče in naj te potolažim, ni hudo, uživala boš v vsaki sekundi svojega dela. Upam, da so ti napotki koristili vsaj majčkeno!

Z ljubezijo,

tvoja Glamorka!

Processed with VSCO with f2 preset

Screen Shot 2016-10-10 at 20.41.12

 

 

With love, Maša