Inverted Triangle (Obrnjen trikotnik)

Telo obrnjenega trikotnika imajo dekleta, ki imajo boke manjše kot del v ramenih. Razlika med boki in pasom je izredno majhna, skoraj neopazna. Pogosto se dekleta s to obliko telesa že od nekdaj ukvarjajo s športom, imajo razvit ramenski, oz zgornji del telesa. Večina dobrih manekenk ima takšno postavo. Ramena so v ravni liniji, spodnji del telesa je bolj kot ne, ploščat, noge tega telesa pa so pogosto izjemne.

Kaj obleči če imaš takšno obliko telesa? V kratkem uvodu, si lahko razbrala značilnosti te oblike telesa in sedaj že veš, ali si to ti. Ko se zjutraj postaviš k omari bodi pozorna na mnogo stvari.

Začni z zgornjim delom. Pri majicah oz. bluzicah, bodi pozorna na odprtost vratu. Na sebe ne vleči zaprtih topov, pulijev in podobno, saj po nepotrebnem povdarjaš svoja ramena, ki so po naravi širša kot boki. Izrezi naj bodo na v, ali bolj globoki, saj z iluzijo pripomoreš k ožjemu izgledu. Ramena so lahko zunaj, rokavi, pa naj ne bodo preveliki, oz. preširoki, da bo zgornji del telesa videti ožji. V hladnejših dnevih, si omisli plaščke, ali blazerje, ki imajo nižje žepe, čipke, ali volančke. Izogibaj se torej zaprtim bluzam in topom, pa tudi šali in rutke niso priporočljivi, pozornost preusmeri z različnimi dodatki, kot so okrasni paski in podobno.

Pri spodnjem kosu cunjic, pa ne potrebuješ dodatne energije, saj bo karkoli pripomoglo k lepemu izgledu. Pazi le, da prepogosto ne oblečeš ozkih hlač, saj so tvoji bokci in pasek v enaki širini, to pa povdari ploskost. Poskusi z širokimi, spranimi kavbojkami in širšimi hlačami. Tudi krila so izredno dobrodošla, sploh široka, midi skirts, ki so sedaj tako popularna.

Čevlji skombiniraj v bolj svetlih, živih barvah. Priporočam predvsem salonarje, sandalčke in gležnarje, ki so rahlo stilsko dodelani.

Za konec sem ti pripravila en outfitek, ki ustreza tvoji obliki telesa, ki se ga dobi v celoti v trgovini Zara (plašč 49,99 ; bluza 29,95 ; jeans hlače 39,95 ; čevlji 29,99) če pa imaš kakšno dodatno vprašanje, pa kar vprašaj!

Collage_Fotor Inverted-triangle-body-AS

With love, Maša