Božanski občutek, ko na brbončice prilepim kos najljubše čokolade, ko pa se vlečejo dnevi (PONEDELJKI), pa si z največjim veseljem pripravim vročo čokolado z penicami, ki ne smejo manjkati.

Whittard of Chelsea ima svojo linijo na prodaji v trgovinici 1001 dar, kjer dokupim tudi penice. Odlična in nepogrešljiva stvarca v tvojem domu!

Priprava: Vroča čokolada sama po sebi, je sicer kot kakav, vendar če želiš gostoto najprej nabavi tudi gustin. Pripravi si 2dcl mleka, ki ga boš grela v kozici. Ko bo primerno pogreto (ne sme biti zažgano), dodaj tri žličke prahca vroče čokolade in mešaj, da se ne pojavijo grudice. Če pa si želiš pridobiti gostoto, pa dodaj še žličko ali dve gustina in mešaj približno 2-3 minutke. Meni je pripravljena vroča čokolada dovolj sladka, po mili volji pa dodaj tudi žličko sladkorja v prahu (ne pretiravaj, saj je že sama po sebi kar sladka). Po vrhu posipam tudi penice, ki jih z kuhinjskim gorilnikom malo zakurim, da dobijo barvo in se stopijo! Temu se reče čokoladna nebesa! Moj delovni ponedeljek je takoj lepši!

IMG_9478

With love, Maša